Blik op de roerige Balkan

Trio, Radio Klara, 07.05.2011

Crisis in de Balkan, Oost-Europa! Terwijl we zitten te staren naar de gebeurtenissen in Libië, Tunesië, Egypte, is de Balkan roerig en er beroerd aan toe. De Serviërs hebben zich lang niet neergelegd bij de onafhankelijkheid van Kosovo en in Bosnië blijven ze hun eigen rechtsregels volgen. De EU hanteert wortel en stok, Turkije wordt beschuldigd van Neo-Ottomaanse inmenging en Rusland is de derde hond. Ook een aantal Oost-Europese EU-landen evolueren in een kwalijke richting. In Hongarije is een hoogst conservatieve grondwet goedgekeurd en zitten neofascisten de Roma op de hielen. Bulgarije en Roemenië zijn rotte regimes. Werner Trio opent de doos van Pandora met auteur Johan de Boose, onlangs nog writer in residence in Dubrovnik, de beschoten parel van Kroatië, en politiek filosofe Ivana Ivkovic. Zij zat onder Milosevic in Servië op de schoolbanken, tot ze naar Nederland en België trok.

klik hier om de uitzending te beluisteren

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

34,325 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>